Waarom  Voordeeldekbedovertrek?


✓ Groot assortiment
Al vanaf € 24,95!

✓ Gratis verzending
Vanaf bestellingen boven de €70,00

✓ Bereikbaarheid
7 dagen per week, snel antwoord op al uw vragen via info@voordeeldekbedovertrek.nl

✓ Voorraad
Alle artikelen ruim voorradig
 
✓ Ervaring
Al meer dan 30 jaar ervaring in de textiel branche
 

In 3 stappen een dekbedovertrek kopen!

Stap 1: Kies het gewenste dekbedovertrek

Stap 2: Kies de maat van het dekbedovertrek

Stap 3: Rond de bestelling af

Bij Voordeeldekbedovertrek.nl kunt u terecht voor alle soorten dekbedovertrekken:

Zie hier onze dekbedovertrekkenDekbedmaterialen

     Polyester vezel                          Micro-Gel                                      Dons
   

Polyester Vezel:

Polyester vezel is de vulling die voorkomt bij Syntetische dekbedden, over het algemeen holle vezels. Holle polyester vezel is een kunstmatig product,
waarmee ze het gevoel van dons proberen na te bootsen. Door het grote volume vezels in de dekbedden, wordt het een stevig dekbed dat daarnaast ook nog is heel licht blijft omdat polyster behoort tot de categorie lichtgewicht materialen. Sytnthetische dekbeddden staan bekend om hun geode isolatie ook dit is terug te leiden naar het grote volume van de dekbedden. De in verhouding lage prijs komt door het feit dat het een kunstmatige stof bertreft, dat makkerlijker verkregen kan worden dan natuurlijke producten als dons of katoen. Synthetische dekbedden zijn aan te raden voor allergische mensen.


Micro-Gel:

Micro-Gel is een geheel nieuw ontwikkelde polyester vezel dat nog dichter in de buurt van het dons gevoel komt. Het maakt de dekbedden luchtiger dan bijvoorbeeld dekbedden gevuld met holle vezels maar blijft daarnaast nog wel zeer comfortabel en warm. Ook Micro-gel is een heel licht product, waardoor het vederlicht blijft. het voert vocht snel af en is daarnaast ook aan te raden voor allergische mensen.


Dons:

Dons is sinds jaar en dag al het toonagevende materiaal op het gebied van dekbedden. 
Dons houdt ten opzichte van synthetische vullingen beter lucht vast tussen de vulling en houdt op die manier beter warmte vast. De goede isolatie komt dan ook niet doordat er veel volume in het dekbed zit, maar door de lucht die tussen de vulling zit. Het dekbed blijft daardoor super licht omdat er minder vulling nodig is. In dons zit ook nog enig verschil, bij goede donzen dekbeden wordt er tussen de 85% en 100% gevuld met dons, dus niet met 60 % dons en 40% veertjes.


Tijk:

De tijk van is een belangrijk onderdeel van het dekbed, de tijk is de buitenkant van het dekbed hetgeen dat de vulling op zijn plek houdt. 
De tijk wordt altijd gemaakt van een van de volgende stoffen, micro vezel, polyester-katoen, katoen en satijn. In de katoenen tijken zit doorgaans nog wat verschil, het ene katoen is fijner dan het andere. Daarbij hebben duurdere dekbedden wel altijd een fijnere kwaliteit. Polyester-katoen is een mengweefsel van polyester en katoen en is daarmee iets lichter dan een katoenen tijk. Over het algemeen heeft iedereen zijn eigen voorkeur als het aankomt op de tijk van een dekbed,